Richtlijnen In Verband Met Content Schrijven

Iedereen kan tekstschrijver worden hier op Tekstschrijvers. Voordat je mag starten bij Tekstschrijvers, hebben we wel enkele kwaliteitsrichtlijnen die je moet volgen om relevante en nuttige content te schrijven.

Waar moet je op letten bij het schrijven van content?

 • Probeer één of meerdere zoekwoorden te verwerken in jouw tekst. Zo vergroot je de kans dat schrijvers jouw tekst lezen. Je kunt bijvoorbeeld de Google Zoekwoordenplanner gebruiken als hulpmiddel.
 • Schrijf een tekst van minimum 500 woorden. Een tekst met voldoende inhoud zorgt voor gerichte bezoekers zodat jij ook meer volgers krijgt.
 • Begin bij het besluit. Bezoekers weten zo wat ze kunnen verwachten in jouw tekst.
 • Beschrijf je voordelen? Zet dan alles in puntjes zodat het overzichtelijk blijft.
 • Voorzie een Call-To-Action. Hier ga je bezoekers aanzetten tot actie. Eindig bijvoorbeeld met een vraag of zet ze aan om iets te kopen.
 • Zet belangrijke woorden in het vet. Zo vallen bepaalde woorden direct op en kan de bezoeker de pagina scannen.
 • Gebruik bij voorkeur afbeeldingen en video’s. De meeste mensen hebben geen zin om hele blokken tekst te lezen. Een video of een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden.
 • Vergeet bij een afbeelding zeker niet om de ALT-tag in te stellen. Een ALT-tag is de beschrijving van een afbeelding. Dit kan je simpelweg doen door op de afbeelding te klikken en de ALT-tag in te vullen.
Tekstschrijvers content schrijven regels
 • Stel zeker een uitgelichte afbeelding in. Deze afbeelding verschijnt bovenaan. In WordPress kan je dat instellen in de rechterbalk als je aan jouw artikel bezig bent.
 • Een metatitel en -omschrijving mag zeker niet ontbreken. Zo gaat Google jouw artikel correct weergeven en is de kans op potentiële lezers groter. Zet zeker een actie in de meta-omschrijving. De metatitel en meta-omschrijving kan je aanpassen onder jouw artikel onder het kopje ‘Yoast SEO’.
 • Gebruik enkel een koptekst 2 & koptekst 3. De titel is namelijk een koptekst 1. Gebruik de koppen zoals je zelf een artikel zou schrijven in Word. Maak het overzichtelijk en gestructureerd.
 • Intern en linken is belangrijk en zorgt voor een goed linkbuildingprofiel. Aarzel zeker niet om 1 tot 2 interne links en 1 externe link naar een autoritaire website te plaatsen.

Veelgestelde vraag: Wat zijn de afmetingen van de uitgelichte afbeelding?

Standaard heeft de uitgelichte afbeelding volgende afmetingen: 1000px x 600px. Vergeet niet dat de afbeelding royaltyvrij moet zijn, dus een stockfoto is ideaal. Stockfoto’s kan je bijvoorbeeld op Pixabay of Flickr vinden. Sla de afbeelding zeker op als JPEG of JPG en niet als PNG. Heb je Photoshop? Laad dan de afbeelding in Photoshop, klik op ‘save –> Export for web –> Quality: 60, progressive’. Dat zijn de ideale instellingen die ervoor zorgen dat bezoekers razendsnel jouw artikel kunnen lezen.

Veelgestelde vraag: Hoe ziet de inleiding eruit?

Ideaal is een featured snippet ideaal als inleiding. Je begint het beste met een vraag die aansluit bij jouw verhaal. Heb je bijvoorbeeld een artikel over content marketing, dan kan je de volgende featured snippet gebruiken.

Wat is content marketing?

Content marketing is een marketingtechniek. Een tekstschrijver schrijft content voor een bepaalde doelgroep. De content moet relevant en kwalitatief zijn.
Het doel is om een bepaald merk of bedrijf te profileren en consumenten aan te zetten tot een actie of Call-To-Action.

Je kunt gemakkelijk bovenstaand tekstje maken door de tekst te veranderen van ‘alinea’ naar ‘vooraf opgemaakt’.

Waarom zou ik schrijver worden op Tekstschrijvers?

Als schrijver heb je vele voordelen bij Tekstschrijvers. Zo krijg je een eigen profielpagina, mag je gebruik maken van sociale media en kan je zelfs geld verdienen. Daarnaast vinden mensen jou als tekstschrijver en krijg je meer opdrachten binnen. Zin om te beginnen schrijven? Stuur ons een mailtje. Wie weet begin jij morgen al als tekstschrijver.