Creatief schrijven om de concurrentie voor te blijven

Creatief schrijven

Als tekstschrijver bezit je een grote dosis creatieve vaardigheden. Teksten schrijven is veel meer dan het neerschrijven van een aantal woorden. Storytelling wordt steeds populairder. Wat houdt dit precies in? Je schrijft in verhaalvorm. Een persoonlijk verhaal wordt beter gelezen en blijft goed hangen. Mensen herkennen zich in een persoonlijk verhaal. Dat is dan ook precies wat je als tekstschrijver wilt bereiken. Soms blijkt storytelling toch wel lastig. Hoe begin je een reclamecampagne met een verhaal zonder het onnodig lang te maken? Door de spanning erin te houden.

Het geheim van goede content

Een website kan niet zonder content. Ditzelfde geldt voor de meeste reclames. Beeld is mooi, woorden zetten hier kracht bij. Content, of het nu om een storytelling of iets anders gaat, heeft een goede opbouw. Net als in een film werkt content ergens naartoe. Bouw spanning op. Laat de lezer raden naar wat er komen gaat. Hoe loopt het af? De lezer komt met een doel op jouw verhaal op website af. Verhalen moeten dan ook de nieuwsgierigheid wekken. Is het de bedoeling dat de lezer uiteindelijk doorklikt? Maak je creatie dan net niet af. Het plot komt door te klikken op de link of de advertentie. Gelukt? Dan spreken we van een goed verhaal.

Geef de lezer informatie

Zoveel lezers, zoveel wensen. Sommigen lezen dikke boeken in één week weg, anderen doen een half jaar over een boekje van 50 pagina’s. Schrijf je voor het internet, dan is het doel duidelijk: de lezer wil informatie. Draai dan ook niet om de feiten heen, dit irriteert de lezer alleen maar. Deel content van meer dan 1000 woorden op in twee of meer pagina’s. Ga je voor storytelling, neem dan voorbeelden uit het dagelijks leven mee. Begin je creatie gerust met een vraag, hiermee spreek je de lezer direct aan.

Wil je zelf ook creatief schrijven? Misschien zelfs op deze website? Schrijf content en inspireer anderen!