Een WP website vertalen in een handomdraai met Loco Translate

Een WordPress thema is voor velen een hele karwei. Direct denk je aan programmeercode die je moet aanpassen.

Niets is minder waar. Er is een plug-in die vertalen gemakkelijk maakt, namelijk Loco Translate.

Een WordPress thema of -plug-in vertalen in enkele minuten

Een WordPress thema heeft vaak de standaardtaal Engels. Hetzelfde probleem met een plug-in. Gebruiksvriendelijk is het niet, zeker als je een Nederlandstalige website hebt. Hoe kan je dan een volledige website vertalen? Er is slechts één plug-in waardoor je alles vlekkeloos kunt vertalen: Loco Translate.

De voordelen van Loco Translate

Er zijn verschillende voordelen die de plug-in biedt. Voordelen zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid;
  • Reeds vertaalde thema’s & plug-ins;
  • Automatische herkenning van thema’s & plug-ins.

Een gehele website vertalen duurt amper een halfuurtje met de plug-in. Zelfs de website Tekstschrijvers was op enkele minuten vertaald. Het grootste voordeel? Elk thema of elke plug-in dat al vertaald is, is beschikbaar voor iedereen die de plug-in geactiveerd heeft.

De werking van Loco Translate op een visuele manier

De plug-in werkt erg gemakkelijk. Omdat één beeld meer zegt dan 1000 woorden, heb ik hieronder een filmpje staan om de werking uit te leggen.

Voor diegenen die het filmpje niet kunnen bekijken, leg ik met plezier de werking uit. Je begint eerst en vooral met de plug-in te installeren. Dat kan zowel via jouw WordPress installatie onder de naam ‘Loco Translate’ of door de plug-in te downloaden uit de WordPress plugins directory.

Als je de plug-in geïnstalleerd en geactiveerd hebt, klik je er op. Nu krijg je een overzicht van alle thema’s en plug-ins die je geïnstalleerd hebt. Je kunt simpelweg aanklikken wat je wilt vertalen. Het thema is uiteraard het belangrijkste om te vertalen. Nadat je hebt doorgeklikt, zie je in welke talen het thema of de plug-in al vertaald is. Als je het thema dat wij gebruiken wilt vertalen, dan heb je geluk. Het thema is namelijk al voor een groot deel vertaald.

Wordpress thema vertalen met Loco Translate

Al lijkt het percentage relatief laag, toch is het thema grotendeels vertaald. Alles achter de schermen staat voorlopig nog in het Nederlands, maar dat stoort mij niet. Voor mij is het belangrijker dat de bezoeker in het Nederlands kan navigeren. Vind je dit thema mooi en wil je het zelf gebruiken? Stuur mij dan zeker een berichtje.

Thema & plugins in het Nederlands vertalen zorgt voor een hogere ranking

Gebruiksvriendelijkheid is het belangrijkste voor een bezoeker. Het is enorm belangrijk dat een thema consistent is. Google luistert naar zoekmachinegebruikers en ziet gebruiksvriendelijkheid als een rankingsfactor. Niemand weet of een vertaling van een website zorgt voor een hogere ranking in Google. Maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen om de concurrentie voor te zijn.

Loco translate gratis downloaden

Wil je een thema of plug-in vertalen in een handomdraai? Download dan nu gratis Loco Translate in de WordPress Plugins Directory. Wie weet is jouw thema of plug-in al vertaald. Of help de community en vertaal WP-thema’s en -plug-ins.

Laat gerust weten of je Loco Translate al gebruikt of wilt gebruiken na het lezen van dit artikel.