Handige tips over geld verdienen met teksten schrijven


Zoals je misschien al weet is het delen van kennis in de vorm van gepubliceerde artikelen via internet geld waard. Je kunt deze artikelen publiceren op zogenoemde online bibliotheken, ook wel artikel verzamelsites genoemd waar informatie artikelen te vinden zijn van A tot Z. Jouw kennis is dus altijd welkom, of je nu kennis hebt over gewichtheffen, brood bakken of financiële zaken. Het is alleen zo dat sommige artikelen heel populair zijn en sommige bijna geen lezers trekken.

Het schrijven van artikelen is een effectieve manier van geld verdienen. Om meer geld te verdienen dien je meer lezers naar je artikelen te trekken. In dit artikel worden enkele handige tips over geld verdienen met het schrijven van artikelen besproken.

Tip 1: Kies een interessant onderwerp

Zoals hierboven besproken kun je schrijven over een breed scala aan onderwerpen; letterlijk onderwerpen van A tot Z. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het doel van een online bibliotheek is het altijd voorzien van juiste informatie ongeacht de zoekopdracht van de bezoeker. Een handige tip voor het kiezen van een onderwerp is het selecteren van onderwerpen waar veel zoekopdrachten voor zijn. Om hier achter te komen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Google Adwords Keyword Planner. Selecteer in de Google Keywords planner tevens ook de ‘CPC’ – Cost Per Click optie waar wordt weergegeven welke onderwerpen de meeste waarde hebben per klik op een advertentie. De kosten per advertentie klik kunnen per onderwerpen verschillen en lopen erg uiteen. In sommige gevallen worden deze data zelfs aangegeven in de schrijvers-backend van de artikel verzamelsites.

Tip 2: Gebruik een opvallende titel

Een opvallende titel is essentieel. Je artikel wordt aangeboden in de door jou geselecteerde categorieën waarin veel soortgelijke artikelen worden aangeboden, nu en in de toekomst. Het is dus van belang dat je artikel opvalt tussen het aanbod. Een goede opvallende titel is het halve werk en zal ook meer kliks realiseren. Denk dus goed na over de keuze van jouw titel. Zodra jouw artikel gepubliceerd is op een online bibliotheek kun je deze namelijk vaak niet meer veranderen. Controleer altijd eerst of een andere tekstschrijver niet al een soortgelijke titel of één die erop lijkt gebruikt.

Tip 3: Selecteer een aantrekkelijke foto

Behalve een opvallende titel is een aantrekkelijk foto minstens even belangrijk. Let wel op dat je niet zomaar een foto van internet kunt kopiëren, zelfs wanneer deze worden aangeboden als rechten vrije foto’s. Tenminste niet zonder een geldige bron vermelding. In sommige gevallen is het zelfs verplicht een licentie te kopen van foto’s.

Tip 4: Laat jezelf controleren op fouten

We maken ze allemaal weleens: taalfouten in een belangrijke tekst. Met deze handige vierde en laatste tip voorkom je deze blunder. Hier volgen enkele tips:

  • Print de tekst uit en lees het hardop.
  • Laat de tekst nalezen door een ander.
  • Slaap een nachtje over de tekst.

De bovenstaande links gaan jou helpen met het trekken van meer lezers naar de jou geschreven artikelen. Meer lezers staat gelijk aan meer geld. Veel succes!