Het belang van bloggen voor SEO

Steeds meer bedrijven wagen zich eraan: het schrijven en het bijhouden van een blog. Een slimme keuze als je het ons, online marketing bureau METMEER, vraagt. Een blog biedt namelijk diverse voordelen. Niet alleen op het gebied van SEO, maar ook op het gebied van traffic en branding. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van bloggen voor SEO. Daarnaast geven wij enkele tips voor je blog.

De SEO voordelen van bloggen

Een goede blog opzetten is tijdsintensief, maar loont zeker de moeite. Het draagt namelijk bij aan het verbeteren van je organische posities in zoekmachines. Hoe dit kan? Dat leggen we je haarfijn uit!

Continu nieuwe en unieke content

Google hecht enorm veel waarde aan nieuwe en unieke content. Door een blog bij te houden produceer je continu nieuwe content op je website. Hierdoor draagt een blog direct bij aan de zoekresultaten.

Verspreiding van content

Wanneer de content op je blog interessant wordt bevonden door je doelgroep gaan zij deze verspreiden. Zij delen en verspreiden je blogartikelen op diverse kanalen, waaronder social media zoals LinkedIn. De verspreiding van content biedt twee voordelen. Allereerst zorgt het voor links, een belangrijke ranking factor van Google. Daarnaast zorgt het voor interactie in de vorm van likes, shares en reacties. Wanneer een artikel veel interactie heeft, is dit voor Google een indicatie van goede content. Deze waardering zal resulteren in een hogere ranking.

Longtail zoekwoorden

Het laatste SEO voordeel van bloggen is dat je kunt ranken op longtail zoekwoorden. In blogberichten kun je namelijk focussen op specifieke onderwerpen waarop minder zoekvolume is, maar die wel relevant zijn voor je doelgroep. Door blogberichten hierover haal je posities op longtail zoekwoorden.

Andere voordelen van bloggen

Dat bloggen belangrijk is voor goede zoekresultaten is nu onderhand wel duidelijk. Alleen daarom een blog beginnen raden wij echter af. Het opzetten van een goede blog kost veel tijd. Bovendien is het niet eenvoudig om goede blogartikelen te schrijven. Begin daarom alleen met een blog als je graag kennis vergaart en je eigen kennis wilt delen met anderen.

Op die manier geniet je van:

  • extra verkeer;
  • contact met prospects;
  • binding met bestaande klanten;
  • autoriteit

Tips voor je blog

Om van je blog een succes te maken, geven wij je graag nog een aantal tips. Een van de belangrijkste tips is om aandacht te besteden aan je blog. Schrijf over onderwerpen die van toegevoegde waarde zijn, omdat ze leuk of vernieuwend zijn. Ratel artikelen nooit af! Een andere tip is om een prikkelende headline te schrijven voor je berichten. Door de headline besluit iemand om wel of niet je artikelen te gaan lezen. Denk daarom altijd goed na over de headline en zorg dat deze opvalt. Tot slot is het belangrijk om je blogberichten te verspreiden. Op die manier lok je interactie uit en vergroot je het bereik van je berichten.