Top 5 zakelijke kleding voor tekstschrijvers

Als tekstschrijver op bezoek naar een nieuwe potentiële opdrachtgever? Dan is het belangrijk een goede eerste indruk te maken door de juiste kleding te dragen. Wie als tekstschrijver voor een bedrijf werkt, kan de leidinggevende vragen welke kledingstijl binnen het bedrijf gangbaar is. Wij bespreken de top 5 zakelijke kleding voor tekstschrijvers.

1: Kies voor een overhemd of blouse

Mannelijke tekstschrijvers kunnen het best kiezen voor een net overhemd. Het overhemd moet een neutrale kleur hebben. Kies het liefst voor een overhemd met V-hals, maar zorg ervoor dat eventuele lichaamsbeharing niet zichtbaar is. Vrouwelijke tekstschrijvers komen goed voor de dag met een nette, neutrale kleur blouse. Hier geldt dat het decolleté niet te diep mag zijn.

2: Een sweater of vest

Tekstschrijvers kunnen het beste een sweater over hun overhemd dragen. Dit maakt een professionele, zakelijke indruk. Wie zich opgesloten voelt in een sweater zonder rits, kan eventueel voor een vest kiezen. Zorg ervoor dat deze goed bij het overhemd past. Draag altijd een overhemd of blouse onder een sweater.

3: Een nette broek

Het is verleidelijk om jeans te dragen, maar we raden voor tekstschrijvers echt een nette broek aan. Kies voor een pantalon van mooie materialen als katoen of wol. Kies niet voor zijden of linnen. Zorg ervoor dat de broek lang genoeg is. De broek moet iets tot over de schoenen komen. Korte broeken en skinny jeans zijn uit den boze.

4: Goede sokken

Ook al zie je ze niet altijd, kies voor goede sokken! Op het moment dat de broek iets omhoog krult door een verandering in houding, kunnen je sokken zichtbaar worden. Laat daarom sokken met streepjes en andere vrolijke kleuren thuis. Kies in plaats daarvan voor neutrale sokken van zacht katoen.

5: De stropdas

Tekstschrijvers hoeven lang niet altijd een stropdas te dragen, maar bij sommige bezoeken aan grote multinationals kan dit toch erg professioneel staan. Met een stropdas van 100 procent zijde zit je altijd goed. Een stropdas gaat altijd goed samen met een net overhemd!

Kleren maken de tekstschrijver

Het dragen van zakelijke kleding is bij een meeting met een opdrachtgever of wanneer je in-house werkt voor een bedrijf dus een absolute must. Koop een nette outfit en kom goed voor de dag.