Wat is vloggen en hoe kan ik er geld mee verdienen?

Verdien geld met vloggen

Wil jij op een leuke en vermakelijke manier geld verdienen op het internet, dan is vloggen misschien wel iets voor jou. Het is mogelijk om een mooi geldbedrag te verdienen door korte filmpjes te maken. De meeste van onze lezers zullen wel bekend zijn met Enzo Knol, de Nederlandse YouTube-hit. Knol is een echte vlogger en weet daar veel geld mee te verdienen, hij is onderhand zelfs uitgegroeid tot een bekende Nederlander.

Elk jaar komen er meer vloggers bij en de populariteit neemt nog altijd toe. Niet iedereen weet daadwerkelijk van de grond te komen. Er zijn dan ook enkele vaardigheden nodig om een goede en succesvolle vlogger te worden. Hieronder is er meer informatie en zijn er enkele handige tips te vinden voor nieuwe vloggers.

Wat is vloggen nu precies?

Allereerst is het handig om nu eigenlijk precies te weten wat vloggen is. Een vlog is eigenlijk in het kort een filmpje, waarin jij de hoofdrol speelt. Je blogt in de vorm van een filmpje. Net zoals bloggers deel jij je eigen leven met de buitenwereld. In plaats van dat jouw volgers een verhaal lezen kunnen zij het daadwerkelijk op beeld zien.

Een vlog kan bijvoorbeeld erg gemakkelijk zijn en puur gaan over jouw dag, de ervaringen en dingen jij die meemaakt. Het is helemaal niet zo moeilijk om een vlog te maken, aangezien bijna iedereen vandaag de dag wel over een camera beschikt. Het kan ook snel en gemakkelijk worden opgenomen op de smartphone.

Wat heb ik nodig voor een vlog?

Vloggen is een gemakkelijke opgave, waar enkel en alleen een camera en een degelijke internetverbinding voor noodzakelijk is. Een mooie camera met een goede kwaliteit hoeft helemaal niet zo duur te zijn, koop bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera of neem het op met de mobiele telefoon.

Een goede camera is het halve werk, goed geluid is overigens ook erg belangrijk. Een microfoon is tegenwoordig ook zeer betaalbaar en een must. Een vlog dient vervolgens nog wel te worden gemonteerd (bijgewerkt, geknipt en geplakt), dat kan met een gratis programma. De vlog moet vervolgens nog op YouTube worden geplaatst. Het kan nooit kwaad om een beetje reclame voor de vlog te maken, bijvoorbeeld door het te delen op Facebook, Instagram of Twitter.

Hoe kan ik geld verdienen met vloggen?

Vloggen is voor velen al een manier om rond te kunnen komen. Er zijn zelfs vloggers die hun dagelijkse baan hebben opgezegd om fulltime te kunnen vloggen. Het is essentieel om geduld te hebben, aangezien elke vlogger met nul volgers start. Dit aantal zal groeien, maar daarvoor is tijd nodig. Probeer dagelijks te vloggen, zodat het YouTube kanaal actief blijft.

Zodra het geld binnenkomt is het slim om actief of juist actiever te blijven vloggen. Schijnbaar slaat jouw manier van vloggen dan aan bij het publiek. Bepaal ook jouw doelgroep, bijvoorbeeld Nederlandse tieners of juist meer internationaal.

De vloggers verdienen hun geld op twee verschillende manieren. YouTube geeft de gebruikers de mogelijkheid om advertenties te koppelen aan de filmpjes. Meestal gaat het om een paar cent per advertentie dat bekeken zal worden, maar het kan snel oplopen als er op een dag tienduizend kijkers zijn.

De andere manier is via sponsors en dat is echt interessant. Kijkers zijn waardevol, aangezien bepaalde bedrijven via jouw filmpjes reclame kunnen maken voor hun product. Een voorbeeld is dat jij een glas appelsap drinkt tijdens de vlog. Laat je nu niet gesponsord worden door een groot bedrijf dat appelsap verkoopt.

Wat kan ik verdienen met vloggen?

Hoe groter jouw netwerk zal zijn, hoe hoger de inkomsten. Meer kijkers betekend meer inkomsten via advertenties, maar je zal ook interessanter worden voor sponsors. Een vlogger met een bereik van tienduizend volgers is minder interessant dan een vlogger met honderdduizend volgers. Het komt allemaal op één ding neer, jij moet kijkers zien te werven.

Wil je zelf ook vloggen? Misschien wil je vloggen voor Tekstschrijvers? Laat gerust een reactie achter en we nemen contact met jou op!