Zo kom je goed voor de dag op een netwerkborrel

Ga je binnenkort naar een netwerkborrel? Dan komt de kledingstress al: wat moet je aan? Wat is geaccepteerd, en wat niet? Dit zijn de belangrijkste kledingregels op een rijtje.

Een net overhemd

Wie niet zo houdt van een driedelig pak, kan in ieder gevalkiezen voor een casual look. Een net overhemd is daarbij wel een must. Een goed voorbeeld van een niet te zakelijk ogend overhemd, maar wel een net overhemd, is het overhemd van ETERNA. Dit is een modern fit overhemd, dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Of je nu gaat voor office-blue of voor clean white, je zult er prima uit zien.

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een net overhemd. Zelfs de gerenommeerde merken gaan regelmatig in de aanbieding.Het fijne is ook nog eens dat er strijkvrije overhemden verkrijgbaar zijn, zodat je je ‘s morgens vroeg niet druk hoeft te maken over het strijken van je kleding.

Zakelijk overhemd netwerkborrel

Een nette broek

Ga voor vertrek even voor de spiegel staan en kijk naar beneden. Kan deze broek eigenlijk wel? Maak je er een correcte indruk mee? Een verbleekte spijkerbroek kan echt niet op een netwerkborrel. Het geeft geen zakelijke indruk en zorgt ervoor dat je meteen al harder je best moet doen om positief op te vallen bij anderen. Een nette broek is dus belangrijk.

Voor de dames: roklengte

Voor de dames geldt dat er een afspraak geldt rondom de lengte van de rok. Een te korte mini rok of een lange maxi rok straalt geen zakelijkheid uit. Kies voor een rok met een goede lengte. Als vuistregel kun je gebruiken dat de rok net boven de knieschijf (drie vingers boven de knie) moet eindigen. Je kunt het best kiezen voor een rok in een kokermodel, of voor een rok die recht naar beneden valt.

Voor de dames: decolleté

Dan nog een regel voor dames: pas op met decolleté. Je wilt dat anderen zich focussen op het gesprek en jou serieus nemen. Daar hoort geen spanning bij. Een diep decolleté is dan verre van professioneel. In de zakelijke wereld wordt het afdekken van de borstpartij, hoe ouderwets het ook klinkt, nog altijd op prijs gesteld.

Hoe ga jij naar een netwerkborrel? Bekijk ook zeker onze top 5 zakelijke kleding voor tekstschrijvers.